THE MOVIES HAARLEMMERDIJK 161 163

Grote films werden eerst vertoond in de grote bioscopen van de stad, waarna ze in de kleine zaaltjes in de vele buurtbioscopen bleven draaien. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. The Movies heeft in september een tweede bioscoop geopend in de historische binnenstad van Dordrecht. De programmering van de bioscoop is een middenweg tussen de blockbusters en de kunstzinnige arthousefilms. De laatste kocht enkele maanden later de anderen uit en haalde Matthijs van Heijningen binnen als mede-eigenaar. Matthijs van Heijningen verliet The Movies in

The Movies neemt deel aan het samenwerkingsverband Cineville. Er zijn vier zalen met in totaal stoelen. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. The Movies is een bioscoop in Amsterdam. De bioscoop heeft jarenlang op vrijdag en zaterdagnacht nachtfilms gedraaid; in een van de zalen heeft ongeveer acht jaar lang A Clockwork Orange als vaste nachtfilm gedraaid. Binnen het zeventiende-eeuwse pand van de bioscoop bevindt zich ook een restaurant. Tot de Tweede Wereldoorlog fungeerde de bioscoop als buurtcinema.

Reeds twee jaar later werd de naam gewijzigd in Cinema Hollandia. Grote films werden eerst vertoond in de grote bioscopen van de stad, waarna ze in de kleine zaaltjes in de vele buurtbioscopen bleven draaien. Na de oorlog concentreerde Cinema Hollandia zich vooral op actiefilms.

The Movies: the oldest movie theater in Amsterdam.

De traditie hield op nadat die film in Engeland legaal vertoond mocht worden. De bioscoop heeft jarenlang op vrijdag en zaterdagnacht nachtfilms gedraaid; in een van de zalen heeft ongeveer acht jaar haaremmerdijk A Clockwork Orange als vaste nachtfilm gedraaid.

  KAMEN RIDER WIZARD EPISODE 11 FACEDL

Hij veranderde het programma van actiefilms naar kwalitatief betere films. The Movies neemt deel aan het samenwerkingsverband Cineville.

The Movies: the oldest movie theater in Amsterdam.

In werd de bioscoop verkocht aan Pieter Goedings. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Zie haarlemmerdujk gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Tot de Tweede Wereldoorlog fungeerde de bioscoop als buurtcinema.

The Movies (Amsterdam)

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Matthijs van Heijningen verliet The Movies in Bioscoop in Amsterdam Theaterzaal in Amsterdam Filmhuis.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Overgenomen van ” https: Het art deco -interieur bleef echter behouden waardoor het de bijnaam “Klein Tuschinski” kreeg. In de jaren zestigwaar vele buurtbioscopen ten onder gingen, wist de bioscoop te overleven. Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata Wikipedia: Deze pagina is voor haarlemmercijk laatst bewerkt op 31 jul om Daarnaast kwam er een bar in de foyer.

Er zijn vier zalen met in totaal stoelen. The Movies is opgericht in onder de naam Bioscoop Tavenu [1]. The Movies heeft in september een tweede bioscoop geopend in de 13 binnenstad van Dordrecht. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

  IL GLADIATORE FILM STREAMING VK

The Movies werd uitgebreid met een vierde zaal en een restaurant. De programmering van de bioscoop is een middenweg tussen de blockbusters en de kunstzinnige arthousefilms. Het complex is gevestigd aan de Haarlemmerdijk aan de rand van de Jordaan.

De omvang van de bioscoop is bescheiden. Hij wilde de cinema aanvankelijk van naam laten veranderen in “Piccadilly”, maar koos uiteindelijk voor de naam The Movies.

De laatste kocht enkele maanden later de anderen uit en haalde Matthijs van Heijningen binnen als mede-eigenaar. Als enige bioscoop in Dordrecht vervult The Movies hier zowel de functie van filmhuis, als bioscoop voor de populairdere films.

The Movies (Amsterdam) – Wikipedia

The Movies is de oudste nog in gebruik zijnde bioscoop in Amsterdam. In andere talen Koppelingen toevoegen. The Movies is een bioscoop in Amsterdam. In verkocht Goedings de bioscoop aan enkele beleggers onder wie Roeland Kerbosch. Binnen het zeventiende-eeuwse pand van de bioscoop bevindt zich ook een restaurant.